همس الليل
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

همس الليل

منتدى ترفيهي و اجتماعي و نقاشي
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 معلومات مهمه لسنه اولى طبخ

اذهب الى الأسفل 
+2
DoOody
CRAZY MOON
6 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
CRAZY MOON
عضوVIP
عضوVIP
CRAZY MOON


انثى عدد الرسائل : 1220
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 24/08/2008

معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Empty
مُساهمةموضوع: معلومات مهمه لسنه اولى طبخ   معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Icon_minitimeالأربعاء مارس 18, 2009 11:51 am

معلومات تهمك جدا جــــــــدا

* * * *
* * *
* *
*
لإختبار البينج بودر
يمكن إضافة قليل منه الى الماء ، فاذا احدث
فورانا فأنه يكون صالحا اما اذا لم يحدث هذا
التفاعل فهذا دليل على انتهاء صلاحيته
* * * *
* * *
* *
*

لتطرية شرائح البفتيك
لتطرية شرائح البفتيك المعدة للشى ،
يتم اضافة قليل من الخل اليها وتركها لعدة
ساعات قبل القيام بعملية الشى .
* * * *
* * *
* *
*

لسهولة نزع قشر الثوم
افضل طريقة لنزع قشر الثوم هى وضع الثوم
المراد تقشيره فى ماء بارد قبل التقشير
* * * *
* * *
* *
*

للتخلص من روائح الثلاجة
احيانا تطرأ بعض الروائح غير المستحبة فى الثلاجة
ولعلاج ذلك يتم غلى قليلا من الخل الابيض على
النار وبعد أن يبرد تماما يوضع فى الرف الاوسط
وتغلق الثلاجة 12 ساعة ثم تنظف بالماء الساخن
المضاف اليه قليلا من بيكربونات
الصوديوم (وبدون صابون)
* * * *
* * *
* *
*

افضل طريقة لشى اللحوم والاسماك
يتم وضع صينية بها ماء مغلى أسفل الشواية
لأن ذلك يساعد على امتصاص الدخان المتصاعد
من الشىء بدلا من انتشاره بالمطبخ ، كما أن
نثر قليلا من الملح فى الصينية الموجودة اسفل
الشواية يساعد على عدم احتراق المادة الدهنية
الناجمه عن عملية الشى ، ولإختصار وقت عملية
الشى يمكن شق اللحوم بسكين حاد بخط مائل
* * * *
* * *
* *
*

اللحوم والدواجن المجمدة
يتم إخراجها من الفريزر قبل عملية الطهى
بنحو 12 ساعة ووضعها فى رف الثلاجة الاسفل ،
ومن الاخطاء الشائعة وضعها فى ماء ساخن
لسرعة ذوبانها لأن ذلك يؤدى الى تشقق الانسجة
الرابطة ويفقدها المذاق الشهى ، كما أن الثلج
الذى لايزال عالقا باللحوم سيستهلك جزءا كبيرا
من حرارة الطبخ . ولا يصح بأى حال من الاحوال
إعادة تجميدها مرة أخرى . لأن بعضا
من صفاته قد تغيرت
* * * *
* * *
* *
*

اضافة الملح للطعام
يفضل اضافة الملح الى الطعام قبل نهاية
عملية الطهى بقليل ، لأن ذلك من شأنه أن
يساعد على اختصار وقت الطهى والحفاظ
على القيمة الغذائية للطعام .
* * * *
* * *
* *
*


عند انسكاب الصلصة أو الدهون
بفرن البوتاجازأو الميكرويف

قد يحدث هذا اثناء اعداد بعض المأكولات ،
مما قد يؤدى الى انبعاث الدخان من الفرن ،
يتم غلق الشعلة وتسكب كمية من الملح على
المكان الذى سقطت عليه الصلصة أو الدهون
مع مراعاة أن يكون الفرن مازال محتفظا بحرارته ،
وبعد دقيقة واحدة يزال الملح بقطعة
قماش أو أسفنجة نظيفة
ويمكن وضع اناء به كوب من الماء المغلى
وتركه يستكمل عملية الغلى فى الفرن وذلك لعدة دقائق ،
اذ ان البخار المتصاعد يساهم فى اذابة بقايا
الطعام الملتصق ، ثم تستكمل عملية التنظيف
بأستخدام قطعة قماش مغموسة فى الخل
* * * *
* * *
* *
*

وهذا سر القرمشه في البروست والمقالي
يتم اضافة البكنج بورد الى البقسماط المطحون
الذى يستخدم فى تحمير البفتيك والستيك
وصدور الدجاج وكذلك الاسماك...

يارب ماكنش طولت عليكم

ويارب تكونوا استفدوا.............
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
DoOody
عضو مميز
عضو مميز
DoOody


انثى عدد الرسائل : 2952
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 24/08/2008

معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: معلومات مهمه لسنه اولى طبخ   معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Icon_minitimeالأربعاء مارس 18, 2009 1:15 pm

ميرسي ياقمر معلومات حلوه جدا بس اللي يقدر والله
دا انا استاذه يابنتي في الطبخ معلومات مهمه لسنه اولى طبخ 470825
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
CRAZY MOON
عضوVIP
عضوVIP
CRAZY MOON


انثى عدد الرسائل : 1220
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 24/08/2008

معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: معلومات مهمه لسنه اولى طبخ   معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Icon_minitimeالخميس مارس 19, 2009 12:15 pm

هههههههههههههههههه

ده المتوقع طبعا يا قمر معلومات مهمه لسنه اولى طبخ 90353 معلومات مهمه لسنه اولى طبخ 90353 معلومات مهمه لسنه اولى طبخ 90353


بس حاجه للزمن عشان مش يحصلك كده معلومات مهمه لسنه اولى طبخ 994264 معلومات مهمه لسنه اولى طبخ 994264 معلومات مهمه لسنه اولى طبخ 994264 معلومات مهمه لسنه اولى طبخ 994264


هههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
همس الليل
Admin
همس الليل


انثى عدد الرسائل : 781
العمر : 31
تاريخ التسجيل : 18/08/2008

معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: معلومات مهمه لسنه اولى طبخ   معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Icon_minitimeالأحد مارس 22, 2009 8:19 am

الله موضوع حلووووووو أوووووي
ميرسي ليكي يا شوشو

تصوروا أنا كمان شطوره في المطبخ
إلى حد ما... معلومات مهمه لسنه اولى طبخ 865222
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://hamselail.ahlamontada.net
mody
عضو فعال
عضو فعال
mody


ذكر عدد الرسائل : 101
العمر : 30
تاريخ التسجيل : 04/12/2009

معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: معلومات مهمه لسنه اولى طبخ   معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Icon_minitimeالجمعة يناير 08, 2010 1:01 pm

خبر هام:


الحد ال (ما)

إلى بتقول علية أمنية انا عارفوا كويس أوووووووووووووووووووى


دية فالحة أوى فى الطبخ


وعلشان خاطرك يا أمنية هقولك موقف حلو ليكى



مرة كنا عند أمنية فى البيت وعملتلنا مكرونة إسباكتى


عادى بالصلصلة


بس مكنتش عادية الحمد لله رمناها كلها



ومرة تانى كانت هية عندنا



عملت مكرونة برضو أصل دية الحاجة الوحيدة إلى بتعرف تعملها



بس نسيت تحط ملح هههههههههههههههه كان طعمها ملوش حل



عمرى ما أنساة


طيب مون خبرة فى الطبخ وأكيد إستاذة كبيرة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اميرة الورد
عضو مشارك
عضو مشارك
اميرة الورد


انثى عدد الرسائل : 65
العمر : 28
تاريخ التسجيل : 04/12/2009

معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: معلومات مهمه لسنه اولى طبخ   معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Icon_minitimeالأحد يناير 10, 2010 8:50 am

أنا مش شاطرة فى المطبخ خالص
ههههههههههههههههه
وأنا كنت مع أمنية وهى بتعمل المكرونة فى بيتها ولما كانت عندنا بردوا
وطبعا دى أكلات متتنسيش
طول العمر معلومات مهمه لسنه اولى طبخ 470825
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
همس الليل
Admin
همس الليل


انثى عدد الرسائل : 781
العمر : 31
تاريخ التسجيل : 18/08/2008

معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: معلومات مهمه لسنه اولى طبخ   معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Icon_minitimeالإثنين يناير 11, 2010 5:26 am

هه ياجماعه نسيتو تقولو على البيض اللي حرقته
هههههه دا كان زمان
انا دلوقتي بقيت حاجه تانيه خالص
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://hamselail.ahlamontada.net
mody
عضو فعال
عضو فعال
mody


ذكر عدد الرسائل : 101
العمر : 30
تاريخ التسجيل : 04/12/2009

معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: معلومات مهمه لسنه اولى طبخ   معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Icon_minitimeالثلاثاء يناير 12, 2010 9:21 am

طيب يا منمن عاوز أجرب أكل من إيديكى كدة وانا أعرف مستواكى
الجديد فى الطبخ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
همس الليل
Admin
همس الليل


انثى عدد الرسائل : 781
العمر : 31
تاريخ التسجيل : 18/08/2008

معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: معلومات مهمه لسنه اولى طبخ   معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Icon_minitimeالأربعاء يناير 13, 2010 9:19 am

حاضر يا احمد من عنيا انت تؤمر بس قول كدا انا جي وشوف انا هعملك ايه
ننتظرك في زياره قريبه لمنزلنا ان شاء الله اوك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://hamselail.ahlamontada.net
mody
عضو فعال
عضو فعال
mody


ذكر عدد الرسائل : 101
العمر : 30
تاريخ التسجيل : 04/12/2009

معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: معلومات مهمه لسنه اولى طبخ   معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Icon_minitimeالجمعة يناير 15, 2010 11:06 am

انا جاى فى أجازة نص السنة بس والدتك سبقتك وقالة هتعملى أكله


حلوة من إيدها وانا طلبت منها كابسة سعودى


لو تعرفى تعمليا إعمليها إنتى وأدوق أكل خالتو بعدين


أو تسلمى أمرك لله وخيرها فى غيرها بقى


على فكرة انا بيعجبنى ثقتك فى نفسك أوى وشكرا على العزومة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اميرة الورد
عضو مشارك
عضو مشارك
اميرة الورد


انثى عدد الرسائل : 65
العمر : 28
تاريخ التسجيل : 04/12/2009

معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: معلومات مهمه لسنه اولى طبخ   معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Icon_minitimeالجمعة يناير 29, 2010 5:07 am

ميرسى يا منمن على العزومة وياريت تعلمينى الطبخ
علشان أنا كده معلومات مهمه لسنه اولى طبخ 314712 فى الطبخ
وأنا هبقى أعملك مكرونة حلوة علشان لسة متعلمة الصلصة قريب
وقهوة بس بوش المرة دى يعنى مش زى إلى عملناها ساعة متش
مصر والجزائر
معلومات مهمه لسنه اولى طبخ 470825 معلومات مهمه لسنه اولى طبخ 410760
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
baby cat

baby cat


انثى عدد الرسائل : 15
العمر : 32
تاريخ التسجيل : 17/01/2009

معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: معلومات مهمه لسنه اولى طبخ   معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Icon_minitimeالسبت يوليو 02, 2011 6:03 pm

انا لازمني معلومات الدنيا عن الطبخ... :>>:

يعطيكي العااااااافيه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
همس الليل
Admin
همس الليل


انثى عدد الرسائل : 781
العمر : 31
تاريخ التسجيل : 18/08/2008

معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: معلومات مهمه لسنه اولى طبخ   معلومات مهمه لسنه اولى طبخ Icon_minitimeالجمعة يوليو 08, 2011 9:16 pm

انا بنعلمك الطبخ المصري والسوري ياهبه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://hamselail.ahlamontada.net
 
معلومات مهمه لسنه اولى طبخ
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
همس الليل :: همس للمائده :: همس للأطباق الرئيسيه-
انتقل الى: